Jak vybírat nábytek do obývacího pokoje

Zařizujete si nový obývák, anebo chcete dát obývacímu pokoji zcela nový vzhled? Vyberte si u nás atraktivní kousky pro moderní a stylové vybavení. Volte z nejrůznějších forem úložných prostor, sedacích souprav, televizních a konferenčních stolků i knihoven. Jak si s výběrem nábytku poradit?

Zaměřte se na důležité faktory

Chcete si svůj obývací pokoj zařídit moderním a stylovým nábytkem, nebo raději vsadit na tradiční či rustikální styl? Výběr vzhledu nábytku ovlivňuje styl vašeho bydlení. Roli však hrají i další faktory, třeba barvy použité v místnosti na podlaze a na stěnách. Tmavší prostory oživí nábytek ve světlejších tónech, světlé místnosti snesou i tmavší nábytek. Kromě estetických hodnot by měla být na prvním místě také funkčnost a praktičnost. Uvědomte si, jaké dispozice má zařizovaná místnost. Důležitý parametr je velikost. K častým chybám patří obýváky zahlcené nábytkem postrádající vzdušnost.

Sektorový nábytek a úložné prostory

Obývací stěny, šatní skříně, knihovny a vitríny, regály, komody, speciální komody pod televizi a další úložné prostory hrají jednu z hlavních rolí. Zkuste investovat do sektorového nábytku, který vám umožní variabilitu, možnost kombinování a změnu. Mnozí výrobci nabízí vzájemně kombinovatelné kusy, jejichž uspořádání je na vaší kreativitě. Důležité je provedení nábytku v jednotném designu.

Sedací souprava

Sedací soupravu či pohovku a křeslo vybírejte vždy podle velikosti, barvy, pohodlí a komfortu. Důležité jsou samozřejmě i tvar a styl, možnosti úložného prostoru či rozložení, kvalita, životnost a způsob údržby. Pokud chcete zvolit dominantní sedačku, můžete sáhnout po klasických rohových kožených soupravách pro více osob v luxusním stylu kombinovaných s křesly ze stejného materiálu.

Konferenční stolek

Při vybírání televizního stolku, konferenčního stolku, případně odkládacího stolku se zaměřte na jeho možnosti každodenního využití. Zkuste zvolit stolek ze snadno udržovatelného materiálu, s optimální velikostí i výškou a esteticky ladící se sedačkou a s ostatním vybavením či výmalbou obývacího pokoje. Ať už vyberete nábytek v klasickém, moderním, rustikálním, přírodním, exotickém nebo extravagantně výstředním stylu, vždy záleží na jeho designu, komfortu a praktickém využití.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz