Jak účelně zařídit domácí pracovnu

Domácí pracovnu si můžete zařídit v samostatné místnosti, anebo vytvořit pracovní kout v některé z již zařízených místností. Nejčastější je její umístění v obývacím pokoji, anebo třeba v ložnici.

Pracovní, psací a počítačové stoly

Psací stůl v samostatné pracovně může být větší. V obývacím pokoji či jiné místnosti vám postačí stůl pro notebookmenší velikosti. Pokud chcete být v centru dění a dohlížet třeba na děti, stůl umístěte blízko pohovky, nebo jej instalujte jako součást obývací stěny. K tomu se hodí konzolový stůl, který lze v případě potřeby rozložit i na velký stůl a využít ho při návštěvách. Snadno jej můžete připojit k jídelnímu stolu. Vybavení slaďte se stávajícím zařízením ve stylu nábytku v obývacím pokoji.

Pracovní židle

V pracovním koutu uvítáte menší kancelářskou židli na kolečkách, která se bude slučovat se stylem zařízeného pokoje. V samostatné domácí pracovně vám zajistí příjemný komfort sezení kancelářská křesla. Při větším pracovním nasazení v řádu několik hodin denně volte pohodlnou ergonomickou židli na kolečkách a otočném podnoží. Ulevíte kyčlím i vašim zádům při dlouhém sezení.

Úložné prostory v pracovně

Pokud váš pracovní stůl nemá skříňku se zásuvkami, pořiďte si jako úložný prostor do pracovny praktický kontejner na kolečkách. Při práci jej pak jednoduše vysunete a zvětšíte si tím svoji pracovní plochu. Jestliže nemáte v pracovně místo na klasický kancelářský nábytek a skříň, knihovna či komoda se vám sem nevejde, zavěste si nad stůl nebo vedle něj otevřené police nebo uzavíratelné skříňky. Můžete je mezi sebou i kombinovat. Poskytnou vám dostatek úložného prostoru.

Kancelářská křesla a pohovky

Křesla a pohovky se hodí do každé samostatné domácí pracovny. Během práce si tak můžete srovnat záda a trochu odpočinout, anebo přijmout a pohodlně usadit klienty či obchodní partnery během pracovní schůzky. Navíc se sedací soupravou, lenoškou či pohodlným ušákem nebo houpacím křeslem vznikne v domácí pracovně útulný prostor, kde se vám bude skvěle pracovat i relaxovat.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz