Co nesmí chybět v dokonalé kuchyni

V kuchyni každý den trávíme spoustu času vařením, jídlem i povídáním s ostatními členy rodiny. Proto by měla být ergonomicky navržena, plně vybavena a skvěle zařízena. Co musí být v kuchyni, aby její uspořádání bylo praktické, funkční, příjemné na pohled a pohodlné pro každodenní používání?

Jak vytvořit kuchyni snů

Vysněná kuchyně představuje interiér, ve kterém se dá maximálně využít dostupný prostor pomocí vhodného uspořádání a členění správně vybraného nábytku do kuchyně. Stejně důležité je i vybavení kuchyně zahrnující bílé zboží, různé spotřebiče, nádobí a náčiní. Kuchyň by měla mít dostatek úložných prostor i pracovní plochy. Chytrá řešení vám usnadní práci.

Jak zlepšit skladování v kuchyni

Problém s úložným prostorem zkuste vyřešit vhodným uspořádáním sektorových skříněk. Drátěné koše cargo se v kuchyňských linkách používají hlavně k uskladnění potravin. Díky designu je dobře vidět, co obsahují. Když otevřete skříň s takovým košem, rychle zjistíte, kde se jednotlivé položky nacházejí. Funkčnost úložných systémů rozšiřuje celá řada příslušenství, jako jsou plně výsuvné zásuvky s tichým dotykem a u horních skříněk zase písty, které se otevírají směrem nahoru.

Využijte každý kout

Rohové systémy a rohové skříně odstraní mrtvé zóny v kuchyni. Speciální úložné systémy určené právě pro rohové skříňky vám usnadní pohyb v kuchyni a odstraní potíže s nedostatkem úložných prostor. Kolotoč složený z několika řad otočných polic nebo systémy s policemi, které se vysouvají zcela ven, zahrnují rovné i elegantně zaoblené modely ve tvaru ledvinek. Nenechte proto kouty nevyužité.

Vhodné organizéry do zásuvek

Zásuvky jsou ideální pro ukládání příborů, různého náčiní, ale i hrnců a poklic, bez kterých se v kuchyni těžko obejdete. Pokud je vybavíte praktickými vložkami do zásuvek v podobě velmi funkčních pořadů a organizérů, budou vždy plně využité, přehledné a uklizené. Hlubší zásuvky vybavte podložkami proti vodě a protiskluzovými podložkami, které zabraňují pohybu předmětů v zásuvkách a poskytnou účinnou ochranu před znečištěním a poškozením.

Chytrá řešení do kuchyně

Kořenky a drobné příslušenství jako jsou cedníky, naběračky, špachtle a obracečky musí být v kuchyni uloženy esteticky a prakticky. Kuchyňské police poslouží na kořenky, misky či bylinky. Věšáky se zábradlím k upevnění polic, košů, nádob a háčků se instalují pod horní skříňky nebo místo nich. Odlehčí skříňkám a poskytnou pohodlné uložení kuchyňských potřeb. Využijte prostor pod dřezem pro mytí nádobí a vybavte ho sadou košů na třídění odpadu, které vám ušetří spoustu místa.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz