Co byste měli vědět, než si pořídíte rohovou sedačku

Líbí se vám rohové sedačky, ale nevíte, jakou si z nich vybrat? Nabídka na trhu je opravdu široká, proto jsme pro vás připravili pár tipů a rad, které vám pomohou při koupi vaší vysněné sedačky.

Proč jsou rohové sedačky tak oblíbené

Rohové sedačky patří mezi nejprodávanější modely. Nabízí efektivní rozložení v prostoru, dostatek místa pro příjemný relax, rodinu, přátele i příležitostné spaní, možnost rozdělení místnosti na menší celky, vysoký komfort a stylový design. Rohové sedačky ocení všichni, kdo mají početnou rodinu, hodně přátel a časté návštěvy. Rohová sedačka poskytuje dostatečně velký prostor i komfort.

Vyměření prostoru pro sedačku

Před koupí sedačky si prostor pečlivě změřte, ať víte, kolik místa máte k dispozici. Nezapomeňte ponechat místo po stranách sedačky na procházení, stolek, rostliny či lampu, změřte i hloubku a počítejte s rozměry konferenčního stolku i koberce před sedací soupravou. U sedačky pod oknem myslete na prostor pro radiátor a okenní parapet.

Vhodný model sedačky ve tvaru L

Klasická rohová sedačka nabídne efektivně využít prostor v rohu obývacího pokoje. Rohová sedací souprava má většinou tvar písmene L, kdy je jedna její část kratší a druhá delší. Sedačku je často možné si zvolit i se stejnou délkou pro obě křídla. Rohová sedačka s prodlouženou jednotkou pro relaxaci a lenošení se hodí do otevřeného prostoru, kde zachová vzdušnost.

Rohová sedačka ve tvaru U

Sedačka ve tvaru písmene U vyžaduje dostatek prostoru, dopřeje vám však hodně místa k sezení i ležení. Tento model sedací soupravy je vhodný pro velké rodiny se spoustou přátel. Nabízí velkorysý prostor s dokonalým pohodlím a modely mohou mít stejnou nebo různou délku bočních křídel. Mnohé z nich mají navíc rozkládací mechanismus, díky kterému ji proměníte na příležitostnou postel.

Materiály a barvy

Líbí se vám kožená sedačka nebo dáváte přednost textilní látce? Záleží na tom, zda chcete praktickou sedačku s odolným či snadno omyvatelným potahem nebo luxusně působící semišové čalounění. Potahové látky mají různě upravený povrch. Na rohové sedačce si můžete komfortně užívat příjemný odpočinek, relaxaci u čtení i televize. Rohové sedačky se hodí i do kanceláře, haly či pracovny. Neváhejte a vyberte si tu pravou.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz